Ingatlan hitel kalkulátor

2011. jan. 22.
Ingatlan hitel kalkulátor

A lakáshitel kalkulátor az Ön segítségére van, a legjobb lakáshitel eléréséhez. A futamidő, valamint a felvenni kívánt kölcsönösszeg megadásával azonnal megkapja a várható törlesztő részletek nagyságát, így Ön össze tudja hasonlítani, melyik az Önnek kedvezőbb. Így azonnal láthatja, melyik felel meg Önnek hiteligénylés esetén. Előfordulhat, hogy Ön a bizonytalan, és nem tudja, hogy jogosult-e,
felveheti-e a hitelt. A kalkulátor által egyúttal előzetes hitelminősítést is kérhet, így garantáltan tudni fogja, mekkora kölcsönt vehet fel, jelen anyagi körülményei között. Ezen felül akár konkrét ajánlatot is kérhet.

Milyen feltételei vannak a lakáshitel igénylésének?

  • 18-70 év közötti életkor,
  • legalább 3 hónapos munkaviszony,
  • önállóan terhelhető fedezeti ingatlan
  • minimálbér vagy azt meghaladó igazolt jövedelem, 
  • magyarországi állandó lakcím vagy letelepedési engedély, 
  • saját névre szóló vezetékes vagy előfizetéses vagy kártyás feltöltős mobiltelefon,
  • legalább 2 havi bankszámla kivonat tetszőleges hazai pénzintézettől.
  • A hitel mértéke a fedezetként bevont ingatlan értékének maximum 75%-a lehet. Pótfedezet bevonásával a hitel mértéke növelhető.
  • Jelenleg csak forint (HUF) alapon igényelhető. Deviza alapú hitelek célja csakis adósságrendezés, hitelkiváltás lehet.

Igénybe vehető állami támogatás is?

Igen, a jelen szabályoknak megfelelően új lakás építésére, újépítésű lakás vásárlására, illetve a meglévő ingatlan korszerűsítésére lehet igényelni államilag kamattámogatott hitelt. A kölcsön igénylésénél a megszabott korhatár egyedülálló, vagy egy gyermekét nevelő szülő esetén 35 év, több gyermeknél pedig 45 év. A támogatott hiteleket szigorú feltételek mellett lehet felvenni. A támogatás mértéke függ az ingatlan elhelyezkedésétől: Budapesten, valamint megyei jogú városokban 25 millió forint, egyéb helyeken pedig 20 millió forint a maximum.

Mekkora a támogatás mértéke?

Legjobban a nagycsaládosokat érinti ez a kedvezmény: hat gyermek után 70%, négy gyermek után 59%, két gyermek esetén pedig 52% az állami támogatás mértéke.

Amennyiben bizonytalan, hogy jogosult-e állami támogatásra, kérdezze hitelszakértőnket. Az ajánlatkérés gombra kattintva előhívja az űrlapot, amely által munkatársunk 12 órán belül felveszi Önnel a kapcsolatot, garantáltan a legkedvezőbb ajánlatokkal.

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!