Hitel, hitelek összehasonlítása

2009. máj. 01.
Hitel, hitelek összehasonlítása

Ha valaki kölcsönt szeretne felvenni, rendszerint körbenéz, hogy mik azok, amelyek jelenleg a piacon vannak. Ma már rengeteg pénzintézet van, s számos ajánlattal kecsegtetnek. Hogy melyik a legjobb, ebben segíthet Önnek hitelkalkulátorunk.

Az igénylésnél, legyen az, lakáshitel, vagy személyi kölcsön, nagyon fontos szempont, hogy mennyi lesz az az összeg, amelyet havonta vissza kell fizetni. Ezt pár perc alatt ki lehet deríteni. Hitelkalulátorunkba be kell írni a felvenni kívánt pénz mennyiségét, valamint a tervezett futamidőt. A kapott eredmény pedig önmagáért beszél. Bár általában mindenki kiszámolja, hogy mi az, amit törlesztő részletként még be tud vállalni, a gép pontosan kiadja.

Persze ezek változhatnak is, ajánlatoktól függően. A bankok a kölcsön összegével nem tudnak “játszani”, hiszen azt az ügyfél dönti el, de a THM- el (teljes hiteldíj mutató), valamint a különböző kezelési költségekkel igen. Vagyis sok helyen nem kérnek, vagy alig és ez is döntő lehet egy-egy igénylő számára.

Célszerű a kalkulátor mellett előzetes hitelbírálatot is kérni. Irodáinkban szakképzett kollégáink várják kérdéseivel, illetve díjmentesen vállalják akár az ügyintézést is. Az előzetes kérelem nem más, mint hogy megvizsgáljuk, hogy egy adott ember képes-e még egy törlesztő részletet fizetni. Ezzel kiderülhet, hogy elbírja-e a jövedelme az újabb kiadást, így rengeteg időt spórolhatunk meg, még mielőtt nekiindulnánk a talán felesleges procedúrá(k)nak. Itt még lényeges szempont, hogy nem szerepelhet a kölcsönt felvevő a BAR listán – mai nevén KHR. Néhány pénzintézet passzív státusz esetén, ha ez több hónapja fennáll, akkor engedélyezheti a hitelfelvételt. A pontos részleteknek mindig pontosan utána kell nézni. Ezért érdemes hitelszakértőink tanácsát kérni.

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!